Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel.
A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin.
- Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére. Segíti, erősíti az immunrendszert. Segítséget nyújthat betegség utáni lábadozásban. Lassíthatja az öregedési folyamatokat.
- Rendszeres fogyasztása a keringési rendszer egészségét biztosíthatja, jó hatással a memóriára, koleszterin szintre és érelmeszesedésre. Erősítheti a szívet.
- A B-vitaminoknak köszönhetően erősíti az idegrendszert, hatásos lehet a depresszióra is. Így növelve a fizikai és szellemi teljesítőképességet.
- A gazdag E- vitamin és a cink tartalom egészségesebbé teszi a bőrt és vitalizálja a hajat.
- Gyulladás csökkentő hatása enyhítheti a felfázással járó kellemetlen tüneteket.
- Jótékony hatással van a prosztatára is.
- Jó hatással van az emésztésre is. Támogatja a máj munkáját. Orvosolni képes egyes emésztőrendszeri betegségeket, úgy mint a puffadás, hasi görcs, émelygés. Reflux tüneteit is enyhítheti.
- Fogyókúrázóknak is javasolt a fogyasztása, mivel segítséget nyújthat a zsírszövetek lebontásában.
- Napi ajánlott adagja felnőtteknek 1 evőkanál.
Igen változatosan használható ételkészítésre. Csorgathatjuk salátákra, krémlevesekre, köretekre.