+36 70 396 0007 / rendeles@malea.hu

Ezt próbálta már?

2020-05-15 8:11
Ezt próbálta már?

Hozzávalók:

  • 25 dkg Maroslele Aranya mákliszt
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 20 dkg darált mák
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 5 dkg nyírfacukor (édesszájúaknak +3-4 dkg)
  • 1 db kisebb alma
  • 1 csipet só

Elkészítése: A máklisztet, a citromhéjat, a szódabikarbónát, a nyírfacukor felét, a kókuszolajat és a tojás sárgáját összegyúrjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz. Ne legyen túl ragadós! 1 órára hűtőbe tesszük.

A tészta egyik felét 5mm vastagra kinyújtjuk és a piteformába fektetjük. 

A töltelékhez való mákot a maradék cukorral kikeverjük, egy almát reszelünk bele, majd a tésztára fektetjük.

A tészta másik feléből készítjük a rácsokat a pite tetejére. A tésztarácsokat enyhén felvert tojásfehérjével kenjük meg, sütés előtt.

Sütés: 180 fokon kb 35-40 percig.


2020-05-15 8:11